Omrežje zaupanja

Omrežje zaupanja je del PGP-ja, ki se dotika ustvarjanja, urejanja in hranjenja ključev. Ponuja nam orodja za vodenje evidence ključev in njihovih lastnikov, ter deljenje teh informacij z drugimi. Za zagotavljanje zasebnosti šifrirane komunikacije je bistvenega pomena, da vemo, da ključ s katerim šifriramo določeno vsebino resnično pripada osebi, ki ji je ta vsebina namenjena.

Podpora v OpenKeychain

OpenKeychain ponuja zgolj osnovno podporo za 'Omrežje zaupanja'. V prihodnjih različicah bomo to podporo še nadgrajevali in izboljševali.

Model zaupanja

Ocena zaupanja temelji na predpostavki, da so vsi ključi, ki vsebujejo tudi zasebne ključe, vredni zaupanja. Javni ključi, ki vsebujejo vsaj en uporabniški ID, ki je overjen z zaupanja vrednim ključem, so na seznamu ključev označeni z zeleno piko. Zaenkrat (še) ni možno natančneje določiti stopnje zaupanja potrdil drugih znanih javnih ključev.

Overjanje ključev

Overjanje ključev je na voljo. Uporabniške ID-je ključev overjamo individualno. Zaenkrat ni možno natančneje določiti stopnje zaupanja ali ustvarjati lokalne ali druge posebne vrste potrdil.